طريقة جامدة للفراخ المحشية
المقادير:
فرختين متوسطة الحجم
كوب الا ربع زبدة متسيحة
نصف كوب بصل مفروم
نصف ساق كرفس مقطع صغير
ربع كوب فلفل اخضر واحمر رومي مقطع قطع صغيرة
علبة مشروم يصفى من الماء و يقطع قطع صغيرة
فصين ثوم مدقوقين
معلقة زعتر
معلقة بقدونس طازج مفروم
الطريقة:
يتم تسخين الفرن عند درجة 165
ثم في سلطنية صغيرة يتم نصف كوب فقط من الزبدة و البصل والكرفس و الفلفل الرومي و المشروم و الثوم و و الزعتر و البقدونس
ثم يتم تتبيل الفراخ من الداخل و الخارج بالملح و الفلفل جيدا و يتم حشوها بالمقدار المناسب لحجم الفراخ بالخليط السابق اعداده
ثم نضع الفراخ في صينية او طبق بايركس
ثم يتم رش ربع كوب الزبدة المتبقي على الفراخ
نغطي الصينية بورق فويل
و ندخلها الفرن لمدة ساعة و نصف تقريبا
وبعدين نخرج الصينية و نشيل الفويل
و ندخل الصينية الفرن تاني ونكون رفعنا درجة حرارة الفرن ل 500 درجة عشان الفراخ تحمر